Arta, Cultura, Portofolii artisti
Articole arta si cultura
Analize de arta Interviuri artisti Portofolii artisti
Acasa
Editorial
Evenimente
Stiri
Newsletter
Legaturi
Contact

 

 
 

Abonati-va la newsletterul Art Business!

[15 aprilie 2014]
Pe 15 aprilie 1452 s-a născut Leonardo Da Vinci, reprezentat de seamă al Renascentismului italian, om de ştiinţă şi totodată sculptor, pictor, arhitect, muzician şi scriitor, un adevărat...

Mai multe stiri »

   « Arta şi preţul psihologic
   « Teoria instituţională a artei
   « Factori ce influenţează evaluarea lucrărilor de artă
   « Despre relaţia între Economie şi Artă
   « Comemorare Leonardo da Vinci
   « Expoziția „Jubileu - Nicolae Maniu”

 
 
Arhiva December 2020
Mon Tue Wen Thu Fri Sat Sun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

 
Cat timp petreceti pe Facebook?
zilnic
de 2-3 ori pe saptamana
doar in week-end
de 4-6 ori pe luna
o data pe luna
deloc
Interviuri - Cristina Groşan, faţă în faţă cu imaginea
 
Postat la data de 12 octombrie 2008
Raluca Botaş

Articol vizualizat de 3640 ori.
Pagina 1 din 3

 

 

         Fotografia este una din formele de expresie predilecte pentru noua generaţie. Tot ce e necesar este o cameră foto, o mînă sigură şi un ochi care să distingă detaliile pe care nu toţi le observă. Dar ce deosebeşte un artist de un amator?

 


         
Cristina Groşan este un artist fotograf din această nouă generaţie. Pasionată şi creativă, transpune pe peliculă culoarea şi transmite o atmosferă deosebită, a unei generaţii urbane conectate.

          Un artist care pune accent pe sentiment, pe contact personal şi intim, care reuşeşte să impresioneze cu sensibilitatea fotografiei ei, un artist a cărui estetică reuşeşte să transforme până şi cea mai banală imagine într-un festival al culorilor şi al simţurilor. Pe scurt, un artist cu o viziune deosebită, despre care sunt sigură că vom auzi mai multe în anii ce urmează.

          O puteţi întîlni pe site-ul personal: http://unda.seriadevineri.com/ şi în comunitatea DeviantArt http://unda.deviantart.com/ precum şi în proiecte precum http://camera80.ro/.

           

           


1. Cum ai intrat pentru prima oara în contact cu fotografia?

 

Adresată mie, întrebarea ar viza imaginea, respectiv primul meu contact cu imaginea şi cu reproducerea ei. În afară de nişte picturi rupestre de pe la vreo trei ani, pe pereţii de lângă leagănul meu, îmi amintesc clar perioada desenului. Am încercat să reproduc vizual ceea ce gândeam, ceea ce-mi doream; peştişori şi şerpi pe pereţii camerei părinţilor mei, apoi un prieten la grădiniţă, apoi lecţii de desen copiiilor mai mici decât mine. Am trecut la modelare cu plastilină, pictură şi colaj până să decid că pentru moment, fotografia e cea care mă ajută să exprim cel mai fidel ceea ce simt, conjugat cu realitatea şi mediul în care trăiesc. Spun pentru moment, pentru că nu ştiu cât va dura momentul. Ceea ce ştiu cu siguranţă este că imaginea mă interesează, şi nu ştiu dacă voi rămâne fidelă mediului de redare a imaginii. Imaginea de film, obiect de studiu la facultate, vine puternic din spate.

2. Când începe fotografia să fie formă de manifestare a artei?

 

În ceea ce mă priveşte, fotografia deţine putere când spune cine, ce face, cu ce scop şi cu ce efect. Devine artă când prin lipsa răspunsurilor evidente, reuşeşte să transmită emoţie.

Acest articol vi s-a parut interesant? (15 voturi)

Nu exista comentarii la acest articol.
Posteaza un comentariu
Nume
Email
Subiect
Comentariu
 
Termeni si conditii Copyright © 2008 Art Business. Realizat de Web Design Media