Arta, Cultura, Portofolii artisti
Articole arta si cultura
Analize de arta Interviuri artisti Portofolii artisti
Acasa
Editorial
Evenimente
Stiri
Newsletter
Legaturi
Contact

 

 
 

Abonati-va la newsletterul Art Business!

[15 aprilie 2014]
Pe 15 aprilie 1452 s-a născut Leonardo Da Vinci, reprezentat de seamă al Renascentismului italian, om de ştiinţă şi totodată sculptor, pictor, arhitect, muzician şi scriitor, un adevărat...

Mai multe stiri »

   « Arta şi preţul psihologic
   « Teoria instituţională a artei
   « Factori ce influenţează evaluarea lucrărilor de artă
   « Despre relaţia între Economie şi Artă
   « Comemorare Leonardo da Vinci
   « Expoziția „Jubileu - Nicolae Maniu”

 
 
Arhiva January 2022
Mon Tue Wen Thu Fri Sat Sun
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
Cat timp petreceti pe Facebook?
zilnic
de 2-3 ori pe saptamana
doar in week-end
de 4-6 ori pe luna
o data pe luna
deloc
Arta video si fotografica - Fotografia, o experienţă neobişnuită
 
Postat la data de 22 septembrie 2008
Raluca Botaş

Articol vizualizat de 3826 ori.
Pagina 1 din 2

            Ce se mai poate spune despre John Hyde, după punctul în care i-ai vizualizat imaginile care cu siguranţă te-au captivat şi pe tine, la fel de mult ca şi pe alţii?
            Cele mai importante lucruri ar fi  faptul că are 20 de ani de experienţă, în fotografie şi scurtmetraj, este foarte pasionat de ceea ce face, şi că surprinde natura prin obiectivul unui Cannon.

 

           

          Lucrurile devin însă mai interesante în momentul în care afli câte ceva despre felul în care acest fotograf lucrează. Având un masterat în Ştiintele Naturii, el ştie unde să meargă pentru a obţine cele mai spectaculoase imagini şi cunoşte foarte bine comportamentul  şi modul de viaţă al animalelor care îi servesc drept modele.
           Nu doar cunoştinţele sale în ale naturii şi talentul i-au adus succesul de care se bucură azi. Faptul că Hyde lucrează în habitatul natural al animalelor contribuie şi el foarte mult, alături de ceilalţi factori. După cum spune chiar el, imaginile lui sunt aparte mai ales datorită faptului că nu sunt captate într-un loc controlat, precum o rezervaţie, ci în natură, unde animalele se pot comporta natural, ca la ele acasă.

            Un alt factor care a contribuit foarte mult la succesul său a fost specializarea pe o anumită zonă, lucrând cu anumite animale din zona respectivă. Hyde a ales ca locaţie Juneau, Alaska, unde locuieşte, iar animalele pe care s-a axat sunt balenele, urşii şi vulturii.  Locaţia aleasă  e una extrem de favorabilă mai ales în timpul iernii, el având la dispoziţie şase ore de lumină grozavă pentru a lucra. Bineînţeles, dezavantajul cel mare este frigul care afectează nu doar fotograful, ci şi aparatele.

            ‘Pentru a ne proteja echipamentele le punem în cutii de transport Pelican, peste care punem haine, corturi şi saci de dormit, pentru a fi siguri. Laptopurile, bateriile şi cardurile le introducem în cutii rezistente şi impermeabile. E foarte important ca echipamentele să fie protejate într-un mediu impermeabil, mai ales când lucrezi în zone înzăpezite.’

            Ce l-a determinat pe Hyde să aleagă acest domeniu?

            După cum spune chiar el, adrenalina pe care munca sa i-o oferă îl face să o iubească. ‘Cred că e faptul că ei mă fac să mă simt umil şi mic. Când te afli în apropierea unui urs grizzly de 360 de kg, adrenalina îţi face pulsul să crească. Cu toate că ştii că ursul ţi-a acceptat prezenţa, din când în când se mai uită către tine cu coada ochiului, fapt ce îţi dă fiori.’

Acest articol vi s-a parut interesant? (8 voturi)

Nu exista comentarii la acest articol.
Posteaza un comentariu
Nume
Email
Subiect
Comentariu
 
Termeni si conditii Copyright © 2008 Art Business. Realizat de Web Design Media