Arta, Cultura, Portofolii artisti
Articole arta si cultura
Analize de arta Interviuri artisti Portofolii artisti
Acasa
Editorial
Evenimente
Stiri
Newsletter
Legaturi
Contact

 

 
 

Abonati-va la newsletterul Art Business!

[15 aprilie 2014]
Pe 15 aprilie 1452 s-a născut Leonardo Da Vinci, reprezentat de seamă al Renascentismului italian, om de ştiinţă şi totodată sculptor, pictor, arhitect, muzician şi scriitor, un adevărat...

Mai multe stiri »

   « Arta şi preţul psihologic
   « Teoria instituţională a artei
   « Factori ce influenţează evaluarea lucrărilor de artă
   « Despre relaţia între Economie şi Artă
   « Comemorare Leonardo da Vinci
   « Expoziția „Jubileu - Nicolae Maniu”

 
 
Arhiva August 2022
Mon Tue Wen Thu Fri Sat Sun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       

 
Cat timp petreceti pe Facebook?
zilnic
de 2-3 ori pe saptamana
doar in week-end
de 4-6 ori pe luna
o data pe luna
deloc
Comert cu arta - Târgul Colecţionarilor de la Iaşi
 
Postat la data de 01 august 2008
Daniel Baba

Articol vizualizat de 10965 ori.
Pagina 1 din 2
             În perioada 25-27 iulie a avut loc la Iaşi Târgul Colecţionarilor, ce a reunit în jur de 40 colecţionari şi anticari. Târgul Colecţionarilor este al treilea din acest an şi se înscrie în activităţile din programul "Iaşi 600", manifestarea fiind organizată de Galeriile Anticariat "Dumitru Grumăzescu" şi Primăria Municipiului Iaşi.

           

          Târgul de la Iaşi din 25-27 iulie s-a organizat pe cunoscuta stradă Lapuşneanu. Se ştie că atât la Braşov, cât şi la Bucureşti, târgul se desfăşoară într-un spaţiu acoperit, cu preţuri pe metru pătrat, ceea ce face ca şi colecţionarii să ridice preţurile, iar spiritul mercantilist să dăuneze atmosferei culturale.

             Anticarul şi colecţionarul Dumitru Grumăzescu îndeamnă tinerii colecţionari din ţară să vină la Iaşi

         Dl. Grumăzescu s-a implicat alături de Primăria Iaşi în organizarea acestui eveniment, alături de câţiva fini sponsori, pentru că astfel de evenimente trebuie susţinute financiar. Se încearcă a se ridica ştacheta târgului, prin expunerea unor obiecte mai preţioase. Potrivit domnului Dumitru Grumăzescu, colecţionarii care şi-au anunţat prezenţa la Târgul Colecţionarilor au expus diverse obiecte, începând de la mobilier până la obiecte de cristal, argint sau bronz. De asemenea, au fost expuse timbre, bancnote sau monede din diferite metale. Dar şi infiltrări de kitschuri sub forma unor bijuterii de pietre semipreţioase, care nu aveau ce căuta la un astfel de târg.
         La solicitarea anticarilor, colecţionarilor, se speră realizarea a 4-6 târguri pe an la Iaşi, în condiţiile în care în oraşe din Germania, Franţa, se organizează două târguri pe săptămână. „Vreau să rog cu această ocazie pe tinerii colecţionari din ţară, mai cu seama din Iaşi, să vină, să putem comunica cu ei, sa-i învăţăm să muncească ordonat şi ştiinţific în ceea ce şi-au propus să colecţioneze. Oricine colecţionează obiecte, însă ca să faci ceva temeinic, trebuie să te sfătuieşti cu colecţionari mai experimentaţi, care ştiu ce e de făcut cu un obiect vechi”, adaugă Dumitru Grumăzescu.
        În Occident, cine este anticar şi este si colecţionar este văzut altfel. Oamenii îşi împărtăşesc cunoştinţele. „Anul acesta am avut 4 târguri, expozanţii nu s-au speriat nici de zăpada din februarie şi nici de ploile de acum. Cei din Ucraina şi Ungaria au fost opriţi de ape.”
        Majoritatea expozanţilor au declarat că vor reveni la Iaşi şi la următoarelor ediţii, Târgul Colecţionarilor fiind o bună ocazie pentru a achiziţiona obiecte noi, dar şi pentru a stabili noi legături. Se intenţionează, pe viitor, organizarea unor colocvii pe tema antichităţilor.

Acest articol vi s-a parut interesant? (15 voturi)

Comentarii la acest articol / Adauga comentariu
tirgul de antichitati iasi
Postat de Nou pasionat , 30 iunie 2010

Consider ca astfel de tirguri vor regla preturile in acest domeniu, care in prezent sunt mai mult dupa ureche, fiecare incearca sa profite de naivitatea celuilalt (nu ma refer la domnul Grumazescu) as dori sa aflu cand se organizeaza urmatorul tirg de acest gen, Multumesc!
Posteaza un comentariu
Nume
Email
Subiect
Comentariu
 
Termeni si conditii Copyright © 2008 Art Business. Realizat de Web Design Media