Arta, Cultura, Portofolii artisti
Articole arta si cultura
Analize de arta Interviuri artisti Portofolii artisti
Acasa
Editorial
Evenimente
Stiri
Newsletter
Legaturi
Contact

 

 
 

Abonati-va la newsletterul Art Business!

[15 aprilie 2014]
Pe 15 aprilie 1452 s-a născut Leonardo Da Vinci, reprezentat de seamă al Renascentismului italian, om de ştiinţă şi totodată sculptor, pictor, arhitect, muzician şi scriitor, un adevărat...

Mai multe stiri »

   « Arta şi preţul psihologic
   « Teoria instituţională a artei
   « Factori ce influenţează evaluarea lucrărilor de artă
   « Despre relaţia între Economie şi Artă
   « Comemorare Leonardo da Vinci
   « Expoziția „Jubileu - Nicolae Maniu”

 
 
Arhiva January 2020
Mon Tue Wen Thu Fri Sat Sun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

 
Cat timp petreceti pe Facebook?
zilnic
de 2-3 ori pe saptamana
doar in week-end
de 4-6 ori pe luna
o data pe luna
deloc
Evenimente - Festivalul Toamna Muzicală Clujeană

[05 octombrie 2009]
art-business.ro

   Festivalul Toamna Muzicală Clujeană continuă în săptămâna 5 – 11 octombrie cu o serie de evenimente încântătoare. În ambianţa splendidă a Sălii Tonitza de la Muzeul de Artă, vine rândul repertoriului baroc să fie adus la lumină prin interpretarea ansamblului Flauto Dolce (5 octombrie). Instrumentele de epocă pe care cântă muzicienii creează o fascinaţie estetică ce însoţeşte splendoarea discursului muzical. Doar la o zi după acest concert (6 octombrie), prestigiosul Cor al Filarmonicii, sub conducerea maestrului Cornel Groza, oferă publicului meloman un repertoriu reunind partituri universale şi cele ale unor compozitori clujeni (Sigismund Toduţă, Adrian Pop, Cornel Ţăranu, Dan Variu).
   Un eveniment cu totul inedit în festival va avea loc miercuri, 7 octombrie, mai precis proiecţia filmului Tabu (1931) însoţită de coloana sonoră LIVE propusă de compozitoarea Violeta Dinescu şi interpretată de ansamblul Trio Contraste. Filmul este regizat de faimosul F.W. Murnau şi a fost premiat cu Oscar pentru cea mai bună cinematografie în „epoca de aur” a Hollywood-ului!
   Arii celebre din opere vor putea fi audiate vineri, 9 octombrie, în interpretarea mezzosopranei Liliana Nichiteanu, solistă a Operei din Zürich şi o prezenţă cunoscută pe toate marile scene ale lumii. Programul serii nu este decât o oglindă a vastităţii repertoriului marii artiste, iar dirijorul Nicolae Moldoveanu va deschide concertul cu uvertura la Visul unei nopţi de vară de F. Mendelssohn Bartholdy.
   Orchestra de Cameră a Filarmonicii încheie prima săptămână a festivalului în ziua de 11 octombrie, având-o ca solistă pe Ana Bogăţilă şi prezentând publicului partituri cunoscute şi iubite din Vivaldi, Bártok şi Silvestri.

 

 
Termeni si conditii Copyright © 2008 Art Business. Realizat de Web Design Media