Arta, Cultura, Portofolii artisti
Articole arta si cultura
Analize de arta Interviuri artisti Portofolii artisti
Acasa
Editorial
Evenimente
Stiri
Newsletter
Legaturi
Contact

 

 
 

Abonati-va la newsletterul Art Business!

[15 aprilie 2014]
Pe 15 aprilie 1452 s-a născut Leonardo Da Vinci, reprezentat de seamă al Renascentismului italian, om de ştiinţă şi totodată sculptor, pictor, arhitect, muzician şi scriitor, un adevărat...

Mai multe stiri »

   « Arta şi preţul psihologic
   « Teoria instituţională a artei
   « Factori ce influenţează evaluarea lucrărilor de artă
   « Despre relaţia între Economie şi Artă
   « Comemorare Leonardo da Vinci
   « Expoziția „Jubileu - Nicolae Maniu”

 
 
Arhiva May 2020
Mon Tue Wen Thu Fri Sat Sun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 
Cat timp petreceti pe Facebook?
zilnic
de 2-3 ori pe saptamana
doar in week-end
de 4-6 ori pe luna
o data pe luna
deloc
Evenimente - Artă finlandeză la Casa Matei –

[27 aprilie 2009]
art-business

  UNIVERSITATEA DE ARTA SI DESIGN CLUJ-NAPOCA in colaborare cu Ambasada Finlandei la Bucuresti organizeaza in perioada 28 aprilie - 11 mai 2009, expozitia “On the Road” apartinand artistului plastic finlandez Antero Olin. Vernisajul expozitiei va avea loc la Galeria Casei Matei, marti, 28 aprilie 2009, ora 18.00.
  Absolvent al Institutului de Arta din Lahti (Finlanda) si a Academiei de Arta din Stockholm (Suedia), cu un numar impresionant de expozitii personale si de grup, precum si de premii si distincii obtinute in cei aproape 40 de ani de activtate artistica, graficianul finlandez Antero Olin, este un artist bine cunoscut nu doar in tara sa de origine, Finlanda, ci si in Ungaria unde isi petrece mare parte din existenta sa cotidiana si artistica.
  "On the Road", expozitia lui Antero Olin de la galeria Casa Matei, marcheaza a doua prezenta cu o expozitie personala in Romania a artistului finlandez, dupa cea de anul trecut de la Bucuresti. Asa cum denota si titlul, cele 54 de lucrari din expozitie reprezinta tot atatea peisaje si locuri din Ungaria, Italia, Grecia sau Finlanda, care puncteaza atat un traseu spiritual, cat si unul geografic important ca sursa de inspiratie pentru Antero Olin.
  Antero Olin a fost intotdeauna atras de imaginea trecutului si de relicvele arhitecturale ale acestuia. O asemenea atractie poate fi explicata prin faptul ca Finlanda nu este foarte bogata in castele si turnuri, cum este spatiul mediteranean sau cel central european. Gravurile sale fac referire atat la istoria si arhitectura Romei antice, cat si la cea a secolului al XX-lea de exemplu.

 
Termeni si conditii Copyright © 2008 Art Business. Realizat de Web Design Media