Arta, Cultura, Portofolii artisti
Articole arta si cultura
Analize de arta Interviuri artisti Portofolii artisti
Acasa
Editorial
Evenimente
Stiri
Newsletter
Legaturi
Contact

 

 
 

Abonati-va la newsletterul Art Business!

[15 aprilie 2014]
Pe 15 aprilie 1452 s-a născut Leonardo Da Vinci, reprezentat de seamă al Renascentismului italian, om de ştiinţă şi totodată sculptor, pictor, arhitect, muzician şi scriitor, un adevărat...

Mai multe stiri »

   « Arta şi preţul psihologic
   « Teoria instituţională a artei
   « Factori ce influenţează evaluarea lucrărilor de artă
   « Despre relaţia între Economie şi Artă
   « Comemorare Leonardo da Vinci
   « Expoziția „Jubileu - Nicolae Maniu”

 
 
Arhiva September 2020
Mon Tue Wen Thu Fri Sat Sun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       

 
Cat timp petreceti pe Facebook?
zilnic
de 2-3 ori pe saptamana
doar in week-end
de 4-6 ori pe luna
o data pe luna
deloc
Evenimente - Concurs de eseuri adresat studenţilor

[04 septembrie 2009]
art-business.ro

   Ai timp până la 1 octombrie să dai un nou sens domeniului tău de interes, pornind de la termenul de «tropism», printr-un eseu.  La sfârşit poţi câştiga 250 sau 500 de ron!
 
  
Organizator: Fundatia Arhitext design
Cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România, prin finanţare din Taxa de timbru
Si cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România, filiala Bucureşti
                                
 
Tema eseului:
   Folosindu-ne de definiţia din DEX: «tendinţa de acomodare şi de orientare a unui organism vegetal fixat de pământ, într-o anumită direcţie, sub influenţa unei excitaţii exterioare ca: lumina, căldura, gravitaţia, umiditatea» şi înlocuind câţiva termeni, enunţul nostru ar putea suna astfel: (pre)dispoziţia de interrelaţionare/intercomunicare şi de mobilitate a unui organism social (sur)prinse în/de locuri multiple, cu direcţii şi sensuri diverse, sub influenţa unor câmpuri de forţe (interioare şi exterioare) exercitate de situaţii, experienţe, evenimente, acţiuni şi activităţi diverse şi simultane, contradictorii şi ambigui.
   Această regândire a domeniilor în care activăm pornind de la noţiunea de «tropism», pe care o propune Festivalul, reprezintă şi conceptul de organizare şi desfăşurare a acestuia în timp şi spaţiu. În cazul nostru, organismul social este reprezentat de comunitatea locală din care fac parte, cu certitudine, şi arhitecţii, designerii, artiştii şi, bineînţeles, studenţii. Puteţi regândi şi voi domeniul în care activaţi sau care vă interesează, aşa cum am făcut şi noi, prin prisma conceptului de «Tropism» şi să dezvoltaţi un eseu.
    Nu uitaţi că în prezent este în discuţie problema potenţialului declarat al mobilităţii şi schimburilor reciproce (interrelaţiilor) precum şi raportarea acestuia la o nouă  înţelegere a ideii de «loc» – un loc articulat – cu ajutorul unor noi unelte proiectuale şi conceptuale. Este vorba despre regândirea noţiunii de tropism ca un factor obiectiv şi nu ca o încurcătură banală. Promovând în acest context – cum era anticipat – idea unui loc care nu este atât de fragmentat încât să evoce un întreg coeziv, ci mai degrabă un eveniment autonom, specific, care este legat de un spectru strategic şi eterogen – ca un model – al unor straturi, situaţii şi potenţialul de atractivitate. Locurile sunt înlănţuite sau interconectate pe baza capacităţii progresive de înlocuire ce ne permite în acelaşi interval temporal, nu numai călătoria în mai multe locuri (creşterea vitezei de transport nu însemnă numai reducerea timpului călătoriilor), dar şi acces mai uşor la spaţii aflate la distanţe mai mari.
   Daca tema propusă de noi v-a captat atenţia, vă aşteptam să vă înscrieţi în concurs accesând http://www.arhitextdesign.ro/tropisme.html

 
   Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:
   Lavinia Marin – Responsabil Comunicare
   031.104.11.78, arhitext_redactie@b.astral.ro, www.arhitext.blogspot.com , www.arhitextdesign.ro

 
Termeni si conditii Copyright © 2008 Art Business. Realizat de Web Design Media