Arta, Cultura, Portofolii artisti
Articole arta si cultura
Analize de arta Interviuri artisti Portofolii artisti
Acasa
Editorial
Evenimente
Stiri
Newsletter
Legaturi
Contact

 

 
 

Abonati-va la newsletterul Art Business!

[15 aprilie 2014]
Pe 15 aprilie 1452 s-a născut Leonardo Da Vinci, reprezentat de seamă al Renascentismului italian, om de ştiinţă şi totodată sculptor, pictor, arhitect, muzician şi scriitor, un adevărat...

Mai multe stiri »

   « Arta şi preţul psihologic
   « Teoria instituţională a artei
   « Factori ce influenţează evaluarea lucrărilor de artă
   « Despre relaţia între Economie şi Artă
   « Comemorare Leonardo da Vinci
   « Expoziția „Jubileu - Nicolae Maniu”

 
 
Arhiva May 2020
Mon Tue Wen Thu Fri Sat Sun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 
Cat timp petreceti pe Facebook?
zilnic
de 2-3 ori pe saptamana
doar in week-end
de 4-6 ori pe luna
o data pe luna
deloc
Evenimente - Expoziţia Portret de Familie

[22 iunie 2010]
art-business

   DanaARTGallery vă invită la vernisajul expoziţiei Portret de Familie al artistei Ilina Schileru.

   Proiectul de fotografie propus de Ilina Schileru se deschide către public marţi, 29 iunie 2010, ora 19:30, în spaţiul expoziţional al Galeriei MINUS UNU, The ARk - Bursa Mărfurilor. Expoziţie realizată în colaborare cu CIAC şi The Ark.

   Curator: IRINA CIOS. Expoziţia este deschisă în perioada 29 iunie - 11 iulie 2010 de marţi până duminică între orele 11:00 şi 19:00, luni închis.

 

   Conceptul expoziţiei

   Pornind de la ideea de referinţe de familie, păstrate foarte bine, vizual, în intimitatea căminului propriu, în spaţii special con­cepute pentru conservarea amintirilor – camera “cea bună” (deseori numită şi camera de oaspeţi şi folosită ca atare, în anu­mite ocazii), am cercetat deschiderea oamenilor unei comunităţi în a face publică intimitatea şi sentimentul de apartenenţă la istoria propriei familii.

   Proiectul Portret de Familie este un proiect care se bazează pe fotografie, şi trasează un concept. Argumentul principal care stă la baza conceptului fotografic este dezvăluirea unei lumi care, spre deosebire de lumea modernă şi puternic urbanizată, funcţionează încă pe ideea de identitate prin legături de familie. Ca punct de pornire în proiectul meu am folosit fotografia de familie înrămată pe perete, una dintre formulele prin care oamenii îşi păstreză amintirile.

   Povestea fiecărei fotografii în parte poate fi imaginată de privitor; atunci când am conceput proiectul l-am imaginat ca fiind purtătorul unei imagini aproape stranii pentru privitorul contemporan, care, privat de susţinerea poveştii, la primul contact cu imaginea, va fi forţat să îşi imagineze singur scenariul şi povestea celor fotografiaţi, îndemnându-l să problematizeze o imagine faţă de care se poate simţi atras, pe care, poate, o recunoaşte, sau care îi este complet străină, dar foarte curioasă. O imagine care vorbeşte despre o altă lume, una paralelă urbanului din noi. 

 

   Ilina Schileru este absolventa Universităţii de Arte Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, cu lucrarea de Masterat Portret de Familie (2010). A absolvit secţia grafică şi a avut expoziţii personale în Bucureşti şi în Oneşti. Este un membru activ al DanaArtGallery, participând la expoziţii organizate în parteneriate cu diverse instituţii de artă.

   Proiectele sale problematizează diversitatea şi varietatea identităţii culturale, sondează medii de existenţă, structuri sociale, şi cercetează obiceiuri şi cutume din aceste medii. Se exprimă prin tehnici diverse de la grafica de şevalet, la fotografie, film şi medii experimentale.

 

www.ilinaschileru.ro

e-mail: ilina.schileru@gmail.com

 
Termeni si conditii Copyright © 2008 Art Business. Realizat de Web Design Media