Arta, Cultura, Portofolii artisti
Articole arta si cultura
Analize de arta Interviuri artisti Portofolii artisti
Acasa
Editorial
Evenimente
Stiri
Newsletter
Legaturi
Contact

 

 
 

Abonati-va la newsletterul Art Business!

[15 aprilie 2014]
Pe 15 aprilie 1452 s-a născut Leonardo Da Vinci, reprezentat de seamă al Renascentismului italian, om de ştiinţă şi totodată sculptor, pictor, arhitect, muzician şi scriitor, un adevărat...

Mai multe stiri »

   « Arta şi preţul psihologic
   « Teoria instituţională a artei
   « Factori ce influenţează evaluarea lucrărilor de artă
   « Despre relaţia între Economie şi Artă
   « Comemorare Leonardo da Vinci
   « Expoziția „Jubileu - Nicolae Maniu”

 
 
Arhiva May 2020
Mon Tue Wen Thu Fri Sat Sun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 
Cat timp petreceti pe Facebook?
zilnic
de 2-3 ori pe saptamana
doar in week-end
de 4-6 ori pe luna
o data pe luna
deloc
Evenimente - Ieşirea din labirint

[13 mai 2009]
Art Business

           Ateneul Tătăraşi Iaşi invită publicul luni, 18 mai, orele 1800, la vernisajul expoziţiei de pictură ulei/ pânză Ieşirea din labirint, aparţinând artistei Lily Popa. Vernisajul va fi prezentat de prof. dr. Theodor Haşegan. Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 18 mai – 14 iunie 2009.

Expoziţia "Ieşirea din labirint" (sau Fals tratat de sociologie artistică) îşi propune "o privire "asupra relaţiei artist-societate; artistul fiind component al societăţii, depozitarul amintirilor, trăirilor şi  experienţelor proprii, în funcţie de circumstanţele de mediu. El este într-o relaţie de simbioză cu societatea, reflectă, după prelucrare artistică, ceea ce vede, aude, simte, nu poate exista într-un "turn de fildeş", "într-o republică a pictorilor".

În încercarea umană de depăşire în plan spiritual (sau material) a propriei fiinţe fiecare din noi putem fi la un moment dat Icarus (Icar). La fel ca aceste personaje, suntem cu toţii într-un imens Labirint, "la mâna sorţii". Firul Ariadnei este firul care eliberează sau firul care înlănţuie? Deşi Minotaurul este prezentat ca o fiară, o fiinţă feroce, personal cred că reprezintă personajul cel mai tragic, singurul care nu îşi poate influenţa existenţa, nu poate ieşi din labirint, neavând însă nici o vină de starea sa de existenţă, de ceea ce este.

       Lucrările expuse îşi propun deasemenea "o oglindire" interioară a artistului, existenţa, supravieţuirea lui între ideal şi compromis cu sine, între artist şi "obligaţiile existenţiale". Nu se încearcă dezlegarea vreunui mister absolut, ci doar reprezentări ale posibilelor încercări de evadare, chiar cu "aripi improvizate", chiar în "universuri paralele", ireale.

        Dublul labirint; labirintul lumii - labirintul artei. Evadăm din unul devenind prizonierul celuilalt, o captivitate mai frumoasă, mai plăcută, mai suportabilă.

                                                                                                                                                     Lily Popa

 

 

 
Termeni si conditii Copyright © 2008 Art Business. Realizat de Web Design Media