Arta, Cultura, Portofolii artisti
Articole arta si cultura
Analize de arta Interviuri artisti Portofolii artisti
Acasa
Editorial
Evenimente
Stiri
Newsletter
Legaturi
Contact

 

 
 

Abonati-va la newsletterul Art Business!

[15 aprilie 2014]
Pe 15 aprilie 1452 s-a născut Leonardo Da Vinci, reprezentat de seamă al Renascentismului italian, om de ştiinţă şi totodată sculptor, pictor, arhitect, muzician şi scriitor, un adevărat...

Mai multe stiri »

   « Arta şi preţul psihologic
   « Teoria instituţională a artei
   « Factori ce influenţează evaluarea lucrărilor de artă
   « Despre relaţia între Economie şi Artă
   « Comemorare Leonardo da Vinci
   « Expoziția „Jubileu - Nicolae Maniu”

 
 
Arhiva May 2020
Mon Tue Wen Thu Fri Sat Sun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 
Cat timp petreceti pe Facebook?
zilnic
de 2-3 ori pe saptamana
doar in week-end
de 4-6 ori pe luna
o data pe luna
deloc
Evenimente - O operă de Brâncuşi, care nu a fost niciodată expusă în public, va fi scoasă la licitaţie

[06 februarie 2009]
mediafax.ro

O operă de Brâncuşi, care nu a fost niciodată expusă în public, un tablou de Picasso şi o piesă rară a designerului Eileen Gray se numără printre obiectele de artă care au aparţinut designerului Yves Saint Laurent şi care vor fi scoase la licitaţie la Paris, de casa Christie's, începând cu 23 februarie.
Sculptura de Brâncuşi, realizată în secolul al XIX-lea, a fost evaluată la o sumă cuprinsă între 15 şi 20 de milioane de euro. Sculptura a fost achiziţionată mai întâi de Fernand Leger, în schimbul unei lucrări personale, şi, de atunci, nu a mai fost văzută niciodată pe piaţă.
Un fotoliu Dragon tapiţat cu piele maro, realizat de arhitectul şi designerul irlandez Eileen Gray, a fost evaluat la suma de trei milioane de euro.
Casa Christie's a menţinut, în general, sumele cu care au fost evaluate operele în septembrie 2008, dar a trebuit să scadă preţul de pornire al unora dintre ele, cum a fost cazul şi pentru pictura cubistă semnată de Picasso. Aceasta este evaluată în prezent la 25-30 de milioane de euro, o sumă cu 5-10 milioane mai mică decât cea estimată iniţial.
Printre celelalte capodopere scoase la licitaţie se află lucrări semnate de Toulouse-Lautrec, Matisse şi Leger, dar şi un Mondrian, care a aparţinut în trecut regizorului Otto Preminger. Colecţia cuprinde şi câteva piese în stilul Renaşterii, artă modernă, mobilier art-deco, statuete baroce şi bijuterii, toate într-o perfectă stare de conservare şi autentificate.
Citiţi articolul integral aici.

 
Termeni si conditii Copyright © 2008 Art Business. Realizat de Web Design Media