Arta, Cultura, Portofolii artisti
Articole arta si cultura
Analize de arta Interviuri artisti Portofolii artisti
Acasa
Editorial
Evenimente
Stiri
Newsletter
Legaturi
Contact

 

 
 

Abonati-va la newsletterul Art Business!

[15 aprilie 2014]
Pe 15 aprilie 1452 s-a născut Leonardo Da Vinci, reprezentat de seamă al Renascentismului italian, om de ştiinţă şi totodată sculptor, pictor, arhitect, muzician şi scriitor, un adevărat...

Mai multe stiri »

   « Arta şi preţul psihologic
   « Teoria instituţională a artei
   « Factori ce influenţează evaluarea lucrărilor de artă
   « Despre relaţia între Economie şi Artă
   « Comemorare Leonardo da Vinci
   « Expoziția „Jubileu - Nicolae Maniu”

 
 
Arhiva May 2020
Mon Tue Wen Thu Fri Sat Sun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 
Cat timp petreceti pe Facebook?
zilnic
de 2-3 ori pe saptamana
doar in week-end
de 4-6 ori pe luna
o data pe luna
deloc
Stiri - Se redeschide muzeul Theodor Pallady din capitală

[07 iulie 2009]
Art Business

Muzeul Theodor Pallady din Capitală se redeschide joi, la ora 18.30, după şase luni în care a fost închis pentru lucrări de reamenajare şi de restaurare a operelor de artă.
Cunoscută şi sub numele de Casa Melik , această clădire în care funcţionează muzeul este una dintre cele mai vechi şi frumoase din Bucureşti.
Datând din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, aceasta este reprezentativă pentru arhitectura civilă tradiţională românească, prin elemente precum cerdacul de la etaj, închis cu geamuri, scara interioară din lemn şi acoperişul cu streaşină lată.
Casa poartă numele celui mai important proprietar al ei, Iacob Melik, un susţinător al acţiunilor revoluţionare de la 1848 şi autor al lucrării "L'Orient devant L'Occident". El este, de altfel, cel care s-a ocupat de renovarea casei în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, păstrându-i stilul original.
Casa, transformată în muzeu în 1971, adăposteşte colecţia soţilor Serafina şi Gheorghe Răut, în care se evidenţiază câteva remarcabile pânze semnate de Theodor Pallady, precum şi un fond important de peste 800 de desene şi gravuri ale marelui pictor român, reprezentative pentru perioada lui pariziană.

Acestea sunt expuse periodic, în serii tematice. Astfel, cu prilejul redeschiderii muzeului, se inaugurează şi expoziţia temporară "Volum şi perspectivă în creaţia grafică a lui Theodor Pallady", care prezintă o selecţie de 32 de desene şi gravuri ale artistului. (Citeşte mai departe)

 

 

 
Termeni si conditii Copyright © 2008 Art Business. Realizat de Web Design Media