Arta, Cultura, Portofolii artisti
Articole arta si cultura
Analize de arta Interviuri artisti Portofolii artisti
Acasa
Editorial
Evenimente
Stiri
Newsletter
Legaturi
Contact

 

 
 

Abonati-va la newsletterul Art Business!

[15 aprilie 2014]
Pe 15 aprilie 1452 s-a născut Leonardo Da Vinci, reprezentat de seamă al Renascentismului italian, om de ştiinţă şi totodată sculptor, pictor, arhitect, muzician şi scriitor, un adevărat...

Mai multe stiri »

   « Arta şi preţul psihologic
   « Teoria instituţională a artei
   « Factori ce influenţează evaluarea lucrărilor de artă
   « Despre relaţia între Economie şi Artă
   « Comemorare Leonardo da Vinci
   « Expoziția „Jubileu - Nicolae Maniu”

 
 
Arhiva June 2019
Mon Tue Wen Thu Fri Sat Sun
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

 
Cat timp petreceti pe Facebook?
zilnic
de 2-3 ori pe saptamana
doar in week-end
de 4-6 ori pe luna
o data pe luna
deloc
Stiri - Operele de artă dispar fără urmă din instituţiile Marii Britanii

[02 februarie 2009]
Art Business

    În plină criză economică, când englezii abia îşi mai pot plăti ratele la casă, toate greşelile autorităţilor care implică sume mari din buzunarul contribuabililor sunt mult mai greu de trecut cu vederea. Acesta este şi cazul dispariţiilor misterioase a zeci de tablouri, statui şi alte opere de artă aflate în colecţia statului britanic. Un recent audit dezvăluie că autorităţile nici măcar nu ştiu câte opere au în patrimoniu şi cât valorează acestea. Mai mult, ceea ce este cu adevărat îngrijorător, dar ignorat de oficiali, este faptul că aceste opere nu se evaporă pur şi simplu, ci se pierd mai ales prin diverse ambasade ale Regatului Unit, fără măcar să fi fost asigurate, informează „The Times”. „Când întreaga ţară se chinuie, cu disperare, să strângă bani pentru „Diana şi Actaeon”- tabloul lui Tiţian, este scandalos că Guvernul nici măcar nu verifică să vadă câte tablouri avem”, explică Jeremy Hunt, deputat conservator.

    Colecţia de Artă a Guvernului conţine peste 13.500 de opere, care datează încă din secolul XVI, ale unora dintre cei mai mari artişti ai lumii, notează „The Times”. Statul alocă anual circa 530.000 de euro pentru întreţinerea colecţiei. Jumătate din sumă este cheltuită numai pentru cumpărarea şi transportarea operelor de artă către misiunile din străinătate ale Regatului Unit prin care să se pună în valoare „varietatea moştenirii şi vieţii artistice britanice”. Colecţia nu a fost niciodată evaluată, dar cel mai probabil valorează mai mult de 100 milioane de euro. În 1988, valoarea ei era estimată de curatori la peste 32 milioane de euro, dar de atunci colecţia s-a extins şi preţurile la operele de artă au crescut vertiginos, notează cotidianul mai sus-citat.

    articol complet aici.

 
Termeni si conditii Copyright © 2008 Art Business. Realizat de Web Design Media