Arta, Cultura, Portofolii artisti
Articole arta si cultura
Analize de arta Interviuri artisti Portofolii artisti
Acasa
Editorial
Evenimente
Stiri
Newsletter
Legaturi
Contact

 

 
 

Abonati-va la newsletterul Art Business!

[15 aprilie 2014]
Pe 15 aprilie 1452 s-a născut Leonardo Da Vinci, reprezentat de seamă al Renascentismului italian, om de ştiinţă şi totodată sculptor, pictor, arhitect, muzician şi scriitor, un adevărat...

Mai multe stiri »

   « Arta şi preţul psihologic
   « Teoria instituţională a artei
   « Factori ce influenţează evaluarea lucrărilor de artă
   « Despre relaţia între Economie şi Artă
   « Comemorare Leonardo da Vinci
   « Expoziția „Jubileu - Nicolae Maniu”

 
 
Arhiva July 2019
Mon Tue Wen Thu Fri Sat Sun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       

 
Cat timp petreceti pe Facebook?
zilnic
de 2-3 ori pe saptamana
doar in week-end
de 4-6 ori pe luna
o data pe luna
deloc
Stiri - Pictori români de azi, în galeriile lumii

[05 februarie 2009]
adevarul.ro

Paris şi New York sunt recunoscute pentru deschiderea către arta contemporană şi probabil nu există artist care să nu-şi dorească recunoaşterea galeriştilor şi a publicului de acolo.
La David Nolan Gallery din New York, pictorul Şerban Pavlu îşi aduce lucrările pentru a doua oară. Este însă prima personală aici, după ce participarea lui la un proiect de grup atrăgea atenţia cronicarilor de la „The New York Times”, „Flash Art” şi „The New Yorker”.
Rămânând în zona expoziţiilor personale, periplul începe la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Varşovia cu venisajul expoziţiei unui artist de marcă: Ion Grigorescu. O selecţie de piese reprezentative cuprinde şi seria filmelor experimentale realizate în anii ’80 în propriul atelier, supuse esteticii expresioniste şi suprarealiste.
Cunoscut de la mari expoziţii internaţionale, ca Bienala de la Veneţia, Bienala „Periferica 6”, Bienala de la Praga sau „Documenta 12”, Ion Grigorescu este considerat unul dintre artiştii cei mai importanţi din Est prin experimentele sale asupra limitelor trupului şi ale minţii omeneşti.
Şi tot de mâine, până la 7 martie, un proiect al tinerilor artişti Mona Vătămanu şi Florin Tudor figurează în marea expoziţie „Sounds and Visions – Artists Films and Videos from Europe. The Last Decade” de la Muzeul de Artă din Tel Aviv. Este vorba despre o expoziţie de anvergură, la care participă 21 de state din Uniunea Europeană, expoziţie organizată cu prilejul împlinirii unui secol de la înfiinţarea oraşului.
Citiţi articolul integral aici.

 
Termeni si conditii Copyright © 2008 Art Business. Realizat de Web Design Media