Arta, Cultura, Portofolii artisti
Articole arta si cultura
Analize de arta Interviuri artisti Portofolii artisti
Acasa
Editorial
Evenimente
Stiri
Newsletter
Legaturi
Contact

 

 
 

Abonati-va la newsletterul Art Business!

[15 aprilie 2014]
Pe 15 aprilie 1452 s-a născut Leonardo Da Vinci, reprezentat de seamă al Renascentismului italian, om de ştiinţă şi totodată sculptor, pictor, arhitect, muzician şi scriitor, un adevărat...

Mai multe stiri »

   « Arta şi preţul psihologic
   « Teoria instituţională a artei
   « Factori ce influenţează evaluarea lucrărilor de artă
   « Despre relaţia între Economie şi Artă
   « Comemorare Leonardo da Vinci
   « Expoziția „Jubileu - Nicolae Maniu”

 
 
Arhiva August 2020
Mon Tue Wen Thu Fri Sat Sun
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
Cat timp petreceti pe Facebook?
zilnic
de 2-3 ori pe saptamana
doar in week-end
de 4-6 ori pe luna
o data pe luna
deloc
Stiri - Pictorul Romeo Niram a fost decorat de Garda Reales Tercios din Spania

[20 octombrie 2009]
art-business.ro

   Sambata, 17 octombrie 2009, reprezentantii garzii Reales Tercios au organizat cea de a IX-a Editie a Reuniunii Oficiale Regele Juan Carlos I. La evenimentul care se desfasoara anual intr-un cadru solemn, au participat membrii institutiei din toate zonele Spaniei.
   Artistul Romeo Niram a fost prezent la eveniment in calitate de invitat de onoare. In cadrul festivitatii, artistul a fost decorat de generalul Manuel Fuentes Cabrera, presedintele garzii Reales Tercios. "Romeo Niram a primit decoratia pentru merite deosebite. Am dorit sa ii acordam artistului aceasta distinctie pentru tabloul realizat pentru Printii de Asturias si pentru sprijinul altruist pe care ni l-a oferit", a declarat generalul Manuel Fuentes Cabrera.
   Romeo Niram este singurul strain din garda Reales Tercios si unicul membru care a fost decorat la numai sase luni dupa ce a fost admis in institutie. La sfarsitul saptamanii trecute, printii de Asturias au trimis o scrisoare garzii Reales Tercios, in care i-au transmis artistului Romeo Niram multumiri pentru tabloul oferit si si-au manifestat dorinta de a-l intalni,  in cadrul unei reuniuni  private. La aceasta reuniune, vor participa generalul Manuel Fuentes Cabrera si locotenent-colonelul Miguel Angel Galan Segovia. La sfarsitul ceremoniei de decernare a premiilor si decoratiilor, presedintele garzii Reales Tercios a citit publicului scrisoarea trimisa de printi artistului.
   "Este o onoare pentru garda Reales Tercios faptul ca printii ne-au anuntat oficial despre primirea tabloului realizat de Romeo Niram si au multumit si in scris pictorului. Peste 15 artisti din institutia noastra, pictori si sculptori,  au dorit de-a lungul anilor sa ofere mostenitorilor tronului opere de arta, dar din nefericire, Casa Regala i-a refuzat", a declarat locotenent-colonelul Miguel Angel Galán Segovia. Acesta este de parere ca tabloul lui Romeo Niram a fost acceptat deoarece artistul a facut o conexiune originala intre operele lui Leonardo da Vinci, Dali si Brancusi. "Operele din colectia regala pot fi admirate de vizitatori. Se gasesc opere de El Greco, Rubens, Caravaggio, Velázquez, Goya si foarte putine de arta contemporana.  Este o mare responsabilitate primirea unei opere noi intr-o colectie ce va reprezenta Casa Regala si peste generatii."


 
Termeni si conditii Copyright © 2008 Art Business. Realizat de Web Design Media