Arta, Cultura, Portofolii artisti
Articole arta si cultura
Analize de arta Interviuri artisti Portofolii artisti
Acasa
Editorial
Evenimente
Stiri
Newsletter
Legaturi
Contact

 

 
 

Abonati-va la newsletterul Art Business!

[15 aprilie 2014]
Pe 15 aprilie 1452 s-a născut Leonardo Da Vinci, reprezentat de seamă al Renascentismului italian, om de ştiinţă şi totodată sculptor, pictor, arhitect, muzician şi scriitor, un adevărat...

Mai multe stiri »

   « Arta şi preţul psihologic
   « Teoria instituţională a artei
   « Factori ce influenţează evaluarea lucrărilor de artă
   « Despre relaţia între Economie şi Artă
   « Comemorare Leonardo da Vinci
   « Expoziția „Jubileu - Nicolae Maniu”

 
 
Arhiva July 2019
Mon Tue Wen Thu Fri Sat Sun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       

 
Cat timp petreceti pe Facebook?
zilnic
de 2-3 ori pe saptamana
doar in week-end
de 4-6 ori pe luna
o data pe luna
deloc
Stiri - Prima editură dedicată promovării culturii române din Spania

[12 martie 2010]
art-business

   Miercuri, 10 Martie 2010, a avut loc la Centrul Cultural al Armatei - Cazino Militar din Madrid, lansarea volumului “Pentagono” (“Pentagon”), de Héctor Martínez Sanz, o viziune spaniolă asupra marilor români Constantin Brancuşi, Mircea Eliade, Eugen Ionesco, Emil M. Cioran şi Tristan Tzara, prima carte publicată de Editura Niram Art. La eveniment au participat peste 300 de persoane. Printre invitaţii de onoare s-au numărat ambasadorul României la Madrid, dna. Maria Ligor şi fostul ministru spaniol al Culturii, Cesar Antonio Molina.   

   Editura Niram Art a fost înfiinţată la sfârşitul anului trecut, la Madrid, de artistul plastic Romeo Niram, în cadrul unui proiect amplu, care are ca scop abordarea şi integrarea culturii si artei romanesti în Spania. „Am înfiinţat această editură, deoarece am vrut să promovez arta şi cultura română dintr-o nouă perspectivă”, a declarat Romeo Niram. Editura Niram Art a iniţiat un plan editorial, care cuprinde o colecţie de volume despre personalităţi româneşti, semnate de autori spanioli. „Pentagon”  este prima carte din această colecţie.  

   “Din câte ştiu, aceasta este singura editură din Spania, înfiinţată de un străin pentru promovarea culturii ţării din care provine. Îl felicit pe Romeo Niram pentru strategia pe care a adoptat-o pentru a îndeplini acest obiectiv şi felicit şi România pentru că are astfel de cetăţeni”, a declarat fostul ministru spaniol al Culturii, Cesar Antonio Molina

   „Arta şi cultura română au devenit tot mai cunoscute în Spania, în ultima perioadă. Din punctul meu de vedere, acest lucru se datorează în mare măsură artistului român Romeo Niram. Este o mare bucurie pentru mine faptul că singurii artişti contemporani a căror lucrare a fost expusă în palatul regal de la Madrid sunt români”, a declarat generalul  şef al Gărzii Reales Tercios Spania, Manuel Fuentes Cabrera.

   În cartea “Pentagon”, Hector Martinez Sanz prezintă o viziune inedită despre operele şi vieţile a cinci mari personalităţi ale artei şi culturii universale, care s-au născut în România: Constantin Brancuşi, Mircea Eliade, Eugen Ionesco, Emil M. Cioran şi Tristan Tzara. Cartea este inedită, deoarece capitolele se leagă între ele, astfel încât dacă cineva ar lua o foaie de hârtie şi ar desena un punct care să simbolizeze fiecare dintre personalităţile despre care se vorbeşte în carte şi apoi le-ar uni prin linii, în funcţie de ordinea capitelor, ar obţine imaginea unui pentagon. 

 
Termeni si conditii Copyright © 2008 Art Business. Realizat de Web Design Media