Arta, Cultura, Portofolii artisti
Articole arta si cultura
Analize de arta Interviuri artisti Portofolii artisti
Acasa
Editorial
Evenimente
Stiri
Newsletter
Legaturi
Contact

 

 
 

Abonati-va la newsletterul Art Business!

[15 aprilie 2014]
Pe 15 aprilie 1452 s-a născut Leonardo Da Vinci, reprezentat de seamă al Renascentismului italian, om de ştiinţă şi totodată sculptor, pictor, arhitect, muzician şi scriitor, un adevărat...

Mai multe stiri »

   « Arta şi preţul psihologic
   « Teoria instituţională a artei
   « Factori ce influenţează evaluarea lucrărilor de artă
   « Despre relaţia între Economie şi Artă
   « Comemorare Leonardo da Vinci
   « Expoziția „Jubileu - Nicolae Maniu”

 
 
Arhiva January 2021
Mon Tue Wen Thu Fri Sat Sun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

 
Cat timp petreceti pe Facebook?
zilnic
de 2-3 ori pe saptamana
doar in week-end
de 4-6 ori pe luna
o data pe luna
deloc
Stiri - Redefinirea originii Artei

[15 mai 2009]
Art Business

Găsirea acestei vechi sculpturi este o senzaţie, deoarece aceasta oferă o nouă lumină, în prima manifestare artistică a omului primitiv, în Europa şi, probabil, în întreaga lume” a informat Nicholas Conard, profesor de arheologie la Universitatea din Tuebingen şi responsabil de săpături. Statueta de Fildeş, care are doar 6 centimetri lungime, a fost găsită în luna septembrie în timpul unor săpături la Peştera Hohle Fels, aproape de Scheklingen, în partea de sud a statului german Baden-Württemberg, chiar dacă de la descoperire a fost păstrat secret până in prezent.

 
"Am rămas mut după ce am văzut", a spus Conard după prezentarea figurinei în public pentru prima dată. "Are o încărcătură sexuală aparte", a adăugat el. 
           Colegul său Pau Mellars a scris un articol care a fost publicat în revista "Natura", declarând că noua Venus este aproape pornografică, luând în considerare valorile estetice şi morale de azi. 
          Această nouă Venus, care va fi expusă public, începând din septembrie la Kunstgebäude din Stuttgart, a fost găsită spartă în şase bucăţi la aproximativ 20 de metri de la intrarea în peşteră şi îi lipseşte braţul stâng.
Această sculptură este cu cel puţin 5.000 de ani mai veche decât celebra Venus din Gravettien, descoperită în 1922 în Haute‑Garonne (Franţa).
Site-ul de Hohle Fels este la 534 de metri mai sus de nivelul mării la ACH River Valley, un afluent al Dunării. Săpăturile la Hohle Fels sunt în prezent conduse de Nicholas Conard şi Hans-Peter Uerpmann şi sunt în desfăşurare din 1977.

 

 
Termeni si conditii Copyright © 2008 Art Business. Realizat de Web Design Media