Arta, Cultura, Portofolii artisti
Articole arta si cultura
Analize de arta Interviuri artisti Portofolii artisti
Acasa
Editorial
Evenimente
Stiri
Newsletter
Legaturi
Contact

 

 
 

Abonati-va la newsletterul Art Business!

[15 aprilie 2014]
Pe 15 aprilie 1452 s-a născut Leonardo Da Vinci, reprezentat de seamă al Renascentismului italian, om de ştiinţă şi totodată sculptor, pictor, arhitect, muzician şi scriitor, un adevărat...

Mai multe stiri »

   « Arta şi preţul psihologic
   « Teoria instituţională a artei
   « Factori ce influenţează evaluarea lucrărilor de artă
   « Despre relaţia între Economie şi Artă
   « Comemorare Leonardo da Vinci
   « Expoziția „Jubileu - Nicolae Maniu”

 
 
Arhiva August 2020
Mon Tue Wen Thu Fri Sat Sun
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
Cat timp petreceti pe Facebook?
zilnic
de 2-3 ori pe saptamana
doar in week-end
de 4-6 ori pe luna
o data pe luna
deloc
Stiri - Viorel Marginean va imbraca TNB pe durata Retrospectivei pictorului

[29 ianuarie 2010]
art-business

   Pe 28 ianuarie, in ziua vernisajului expozitiei retrospective Viorel Marginean de la Galeria ArtSociety, pe cladirea TNB a fost instalata o panza pictata de catre artist, lunga de 50 de metri si lata de 8 metri. Pictura, reprezentand un peisaj de iarna in viziune panoramica, deschide o fereastra catre natura, in mijlocul orasului.

   Pictura a fost realizata de catre Viorel Marginean, in atelierele de pictura ale Televiziunii Romane, pentru emisiunea de Revelion, prezentata de Tudor Vornicu. Conceputa pentru a se desfasura pe fundalul semicircular al Studioului 4, panza de dimensiuni extraordinare a fost impartita in doua jumatati si pictata folosind un cadru mobil special, care ii permitea artistului sa il actioneze electric. Marginean a lucrat singur, timp de aproape trei luni, la finalizarea lucrarii.

   Prezenta lucrarii pe Teatrul National semnalizeaza Retrospectiva organizata la ArtSociety, de Ruxandra Garofeanu si Dan Haulica, cu sprijinul Muzeului National de Arta al Romaniei, Muzeului Municipiului Bucuresti, Muzeului de Arta Cluj, Muzeului de Arta Constanta, Muzeului de Arta Vizuala Galati si Muzeului Judetean de Arta Prahova ''Ion Ionescu - Quintus'' si a unor colectionari de seama. Panza s-a aflat expusa pe cladirea Ambasadei Romaniei din Madrid, pe aceea a sediului UNESCO din Paris si pe fatada Muzeului National de Arta al Romaniei, cu ocazia expozitiei organizate la aniversarea a 70 de ani de la nasterea artistului.

   Expozitia este deschisa in perioada 29 ianuarie 14 martie 2010.

 
Termeni si conditii Copyright © 2008 Art Business. Realizat de Web Design Media