Arta, Cultura, Portofolii artisti
Articole arta si cultura
Analize de arta Interviuri artisti Portofolii artisti
Acasa
Editorial
Evenimente
Stiri
Newsletter
Legaturi
Contact

 

 
 

Abonati-va la newsletterul Art Business!

[15 aprilie 2014]
Pe 15 aprilie 1452 s-a născut Leonardo Da Vinci, reprezentat de seamă al Renascentismului italian, om de ştiinţă şi totodată sculptor, pictor, arhitect, muzician şi scriitor, un adevărat...

Mai multe stiri »

   « Arta şi preţul psihologic
   « Teoria instituţională a artei
   « Factori ce influenţează evaluarea lucrărilor de artă
   « Despre relaţia între Economie şi Artă
   « Comemorare Leonardo da Vinci
   « Expoziția „Jubileu - Nicolae Maniu”

 
 
Arhiva September 2020
Mon Tue Wen Thu Fri Sat Sun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       

 
Cat timp petreceti pe Facebook?
zilnic
de 2-3 ori pe saptamana
doar in week-end
de 4-6 ori pe luna
o data pe luna
deloc
Stiri - Oameni, locuri, gradini

[23 martie 2011]
art-business

 

Galeria Goldart – Hilton isi redeschide portile pentru colectionari si iubitorii de arta. Cu o infatisare moderna si inspirata, galeria va gazdui expozitii de autor, dorindu-se a fi un loc de referinta pentru arta plastica contemporana.

 

Prima expozitie in aceasta formula va fi deschisa cu lucrarile a doi mari artisti, creatori ai unui grup cunoscut in plastica romaneasca sub numele de « Prolog ». Este vorba de Horea Pastina, pictor de notorietate nationala si internationala, profesor la Universitatea Nationala de Arta si Mihai Sarbulescu, artist cu o activitate prodigioasa in tara si strainatate, cunoscut colectionarilor atat din expozitiile organizate cat si din participarile la licitatiile publice.

 

Cei doi vor expune lucrari recente dar si din cicluri de creatie mai vechi, dezvaluind inca o data o parte din lumea imaginata de ei in pictura. Lumea lui Horea Pastina ascunde multiple intelesuri, in care natura e prezenta si statornica. « Natura este, pentru Horea Pastina, nu numai fagaduinta viitorului, deci biruitoarea timpului ci si biruitoarea spatiului, fara anularea lui », spunea parintele Dumitru Staniloaie despre pictura sa. Peisajele si naturile statice din expozitie vor reprezenta, speram, o incantare o ochiului si a sufletului privitorului.

 Pictura lui Mihai Sarbulescu este plina de optimism si expresivitate. Culorile gradinilor pictate de Sarbulescu la Balcic, Agapia, Mogosoaia si Magura de « o splendoare exuberanta, sunt mai mult decat un  imbold al privirii… Exaltarea vizuala infatiseaza un patetism incordat, dramatic. S-ar putea spune ca toate aceste culori, deznadajduit de frumoase, te pun pe jar, te nelinistesc », este de parere Theodor Redlow.

 Cert este un lucru : picturile celor doi maestri sunt rafinate, emotioneaza si produc bucurie sufletului.

 Va invitam la vernisajul expozitiei « Oameni, locuri, gradini » a celor doi artisti, miercuri, 30 martie, ora 19.00, la Galeria Goldart din cadrul Hotelului Athenee Palace-Hilton, str. Episcopiei 1-3.

 
Termeni si conditii Copyright © 2008 Art Business. Realizat de Web Design Media