Arta, Cultura, Portofolii artisti
Articole arta si cultura
Analize de arta Interviuri artisti Portofolii artisti
Acasa
Editorial
Evenimente
Stiri
Newsletter
Legaturi
Contact

 

 
 

Abonati-va la newsletterul Art Business!

[15 aprilie 2014]
Pe 15 aprilie 1452 s-a născut Leonardo Da Vinci, reprezentat de seamă al Renascentismului italian, om de ştiinţă şi totodată sculptor, pictor, arhitect, muzician şi scriitor, un adevărat...

Mai multe stiri »

   « Arta şi preţul psihologic
   « Teoria instituţională a artei
   « Factori ce influenţează evaluarea lucrărilor de artă
   « Despre relaţia între Economie şi Artă
   « Comemorare Leonardo da Vinci
   « Expoziția „Jubileu - Nicolae Maniu”

 
 
Arhiva August 2020
Mon Tue Wen Thu Fri Sat Sun
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
Cat timp petreceti pe Facebook?
zilnic
de 2-3 ori pe saptamana
doar in week-end
de 4-6 ori pe luna
o data pe luna
deloc
Stiri - Sfarsit de saptamana dedicat artei si culturii romanesti

[07 august 2009]
www.art-business.ro

   Espacio Niram, local infiintat de pictorul roman Romeo Niram la Madrid si dedicat promovarii valorilor culturale romanesti, devine in acest week-end scena culturii romanesti din Spania: 4 evenimente atragatoare, de la prezentare de moda la filosofie si arta.
   La Blouse Roumaine: expozitie de arta artizanala de Elena Serb si prezentare de moda - Vineri, 7 August, la orele 20, Espacio Niram, Madrid. Galeriile Bogdan Ater organizeaza expozitia de arta artizanala a artistei  Elena Serb care cuprinde bluze romanesti traditionale de tip ie, urmata si de o defilare de moda, realizata de tinere studente românce din Madrid, in care vor fi prezentate creatiile vestimentare. Acesta este primul eveniment din cadrul unui proiect mai larg, initiat de artistul plastic Bogdan Ater, care are in vedere o redescoperire a miturilor romanesti prin intermediul artei.
O introducere in lumea iilor romanesti din punct de vedere artistic o va face Isabel del Rio, istoric de arta, cu prezentarea: De la Matisse la Yves Saint Laurent.
   Horia Barna, Directorul ICR Madrid va vorbi despre traditiile romanesti si necesitatea  continuarii  lor astazi, in timpuri moderne.
Evenimentul va fi prezentat de Fabianni Belemuski, directorul Revistei Niram Art care va oferi cateva repere  legate de inspirarea mai multor artisti romani  din motive romanesti traditionale, cum ar fi pictorul Daniel Rosenthal si celebrul sau tablou: Romania Revolutionara.
   Urmand firul artistic al serii, revista Yareah isi continua dezbaterea: Brancusi versus Picasso, partea a II-a: Fotografie versus Pictura. Dezbaterea critica Brancusi versus Picasso, initiata de curand de Revista de Arte Frumoase Yareah in Espacio Niram din Madrid, continua, in partea a doua, analiza operei celor doi artisti. De data aceasta, Constantin Brancusi este prezentat  in calitate de fotograf, iar Pablo Picasso renunta la sculptura in favoarea picturii.  Amandoi artistii aveau o mare pasiune pentru arta fotografica, fiind cunoscute, astazi,  fotografiile realizate de Brancusi si tehnica de pictura dupa fotografie folosita de  Picasso in mai multe tablouri.
   La evenimentul organizat de Directorul revistei Yareah Martin Cid si de istoricul de arta Isabel del Rio isi aduc propria viziune artistii plastici spanioli Alfred Fuchs si Yulia Martínez, fotograful roman Bogdan Ater si filosoful Héctor Martínez Sanz.
- Vineri, 7 August 2009, la orele 22 H, Espacio Niram, Madrid,
   Dupa explozia de culori din iile romanesti, sambata, 8 august, ora 21.30, aduce o nota grava: Cafeneaua Culturala Espacio Niram, VI: "Cioran". Invitatul celei de a sasea editii a Cafenei Culturale Espacio Niram, dedicata lui Emil Cioran, este filosoful spaniol  Héctor Martínez Sanz, care va sustine o prezentare a operei lui Cioran. In continuare, va avea loc  un dialog  intre Héctor Martínez Sanz si Fabianni Belemuski, directorul Revistei Niram Art, urmat de un moment poetic.

 
Termeni si conditii Copyright © 2008 Art Business. Realizat de Web Design Media